TIEDOTE: LogXellencen logistiikkakeskukselle BREEAM In-Use -ympäristösertifikaatti – tukena Lassila & Tikanoja

11.02.2021

Keravan Tervahaudankatu 7:ssä sijaitsevalle logistiikkakeskukselle on myönnetty BREEAM In-Use Good-tason ympäristösertifikaatti. Kiinteistössä vuoden 2020 alusta toiminut logistiikkayritys LogXellence sai ympäristövastuullisuuteen liittyviin tavoitteisiinsa tukea Lassila & Tikanojan vastuullisuusosaamisesta.

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) -luokitus on Euroopan johtava rakentamisen ympäristöluokitusjärjestelmä ja sertifioinnissa kiinnitetään huomiota muun muassa kiinteistön energiatehokkuuteen. LogXellencen logistiikkakeskuksen sertifiointiprosessista ja auditoinnista vastasi Green Building Partners Oy.

Ympäristövastuullisuuteen liittyvien tavoitteiden toteutumisessa myös kumppanivalinnoilla on suuri merkitys: LogXellencen ja Lassila & Tikanojan keväällä 2020 solmima yhteistyösopimus on tuonut merkittävää parannusta yrityksen kierrätys- ja energia-asioihin sekä edistänyt siivouksen ekologisuutta.

”Yhteistyö L&T:n kanssa tukee mainiosti ympäristövastuullisuuteen liittyviä tavoitteitamme. Uskon, että Lassila & Tikanojan palvelut ja vastuullisuusosaaminen ovat edesauttaneet sertifikaatin Good-tason myöntämistä”, kertoo LogXellencen osakas ja talousjohtaja Juha Viskari.

Kumppanivalinnoissa painavat vastuullisuuden lisäksi osaaminen, laadukkuus ja lisäarvo

Oiva-elintarvikevalvonnan piiriin kuuluvalle LogXellencelle tilojen puhtaus, toimiva kierrätys sekä tasainen, elintarvikkeille soveltuva lämpötila ja kosteustaso ovat liiketoiminnan kannalta kriittisiä asioita. Kumppanivalinnassa painoikin Juha Viskarin mukaan ennen kaikkea L&T:n kokonaisvaltainen osaaminen, laadukas toiminta, luotettavuus ja lisäarvon tuottaminen.

”Meidän täytyy huolehtia kuluttajien turvallisuudesta sekä siitä, että elintarvikkeiden laadulliset ominaisuudet eivät muutu tai katoa missään prosessin vaiheessa. Sen vuoksi tarvitsemme kumppanin, joka pystyy huolehtimaan kokonaisuudesta luotettavasti”, Viskari toteaa.

L&T:n vahva osaaminen elintarviketilojen puhdistuksessa takaa, että elintarvikkeiden turvallisuus toteutuu sen kaikissa tuotanto-, jalostus- ja jakeluvaiheissa niin, että kuluttajan turvallisuutta ei vaaranneta, eivätkä elintarvikkeen laadulliset ominaisuudet muutu tai katoa.

”Elintarvikkeita käsiteltäessä hygienian pitää olla ensiluokkaista ja siivouksen laatu pysyä korkealla. Tiloissamme käsitellään valmiiksi pakattuja eläinperäisiä elintarvikkeita, jotka poistetaan esimerkiksi päiväysten vanhentumisen tai pakkauksen rikkoontumisen johdosta. Kun puhutaan näin isoista jätemääristä, sillä on valtava merkitys, millaisen kumppanin siivoukseen, jätehuoltoon ja kierrätykseen valitsee. L&T:n kohdalla vaikutuksen teki vahva osaaminen vastuullisuusasioissa ja ekologisesti kestävät menetelmät”, Viskari kertoo.

Energiatehokkuuden jatkuva parantaminen kuuluu edelleen LogXellencen tavoitteisiin ja on osa yrityksen ympäristövastuusta huolehtimista.

”Sähkönkulutusta optimoimme esimerkiksi valaistuksen modernisoimisen, tilojen käytön mukaisen lämpötilanhallinnan sekä tehokkaiden kaukolämpö- ja käyttövesiratkaisujen avulla. Myös tässä asiassa L&T:n osaamisesta on ollut suuri apu meille”, Viskari kertoo.

Toimiva yhteistyö perustuu säännölliseen yhteydenpitoon

LogXellencelle on tärkeää, että toimintaa kehitetään jatkuvasti ja säännöllisesti. Yhteistyötä koordinoidaan palaverikäytännöillä ja päivittäistä tekemistä seurataan Viskarin ja L&T:n asiakkuuspäällikön Arto Salmenaution tiiviillä yhteydenpidolla.

”Me L&T:llä panostamme asiakaslähtöiseen ja vastuulliseen kehitystyöhön. Esimerkiksi jätehuollon seuranta ja raportointi hoituvat kätevästi verkkopohjaisen Ympäristönetin avulla ja uudella Smartti Automaatio -tuotteellamme on mahdollisuus tehostaa kiinteistön energiankäyttöä merkittävästi. Samalla säästetään energiankulutuksessa sekä siitä tulevissa kustannuksissa”, Salmenautio kertoo L&T:n kehityshankkeista.

LogXellence kokee, että myös tulevaa toiminnan kasvua ajatellen L&T on oikea kumppanivalinta.

”Kun liiketoiminta kasvaa, tulemme muokkaamaan huollon ja siivouksen prosesseja entisestään. Onneksi kumppaninamme on L&T:n kaltainen yritys, jolla riittää osaamista”, Viskari sanoo.

L&T tarjoaa LogXellencelle tällä hetkellä siivouspalveluja, kierrätys- ja lajittelupalveluja sekä kiinteistöhuollon ja kiinteistötekniikan palveluja. Yhteistyön ansiosta LogXellence on saanut entistä vastuullisemmat ja toimivammat olosuhteet tarkoin säädellyn ja valvotun liiketoimintansa pyörittämiseen.

Lisätietoa:

LogXellence Oy
Juha Viskari
Talousjohtaja
juha.viskari@logxellence.fi
puh. +358 40 517 2020

Lassila & Tikanoja
Arto Salmenautio
Asiakkuusjohtaja
arto.salmenautio@lassila-tikanoja.fi
puh. +358 40 0500 129

BREEAM IN-USE JÄRJESTELMÄ
BREEAM In-Use (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) on brittiläisen BRE (Building Research Establishment) hallinnoima, olemassa olevien kiinteistöjen ympäristöluokitustyökalu. Luokitusjärjestelmän tarkoituksena on auttaa kiinteistöjen omistajia ja teknistä ylläpitohenkilökuntaa pienentämään ylläpitokustannuksia ja parantamaan kiinteistön ympäristösuorituskykyä. Järjestelmä muodostuu standardoidusta, helposti käytettävästä tarkastusmallista ja puolueettomasta kolmannen osapuolen sertifiointimenettelystä, joka takaa selkeän ja luotettavan työkalun kohteen kehittämiseen.

LASSILA & TIKANOJA
Lassila & Tikanoja on palveluyritys, joka toteuttaa kiertotaloutta käytännössä. Yhteistyössä asiakkaidemme kanssa pidämme materiaalit, kiinteistöt ja tehtaat mahdollisimman pitkään tuottavassa käytössä sekä tehostamme raaka-aineiden ja energian käyttöä. Autamme asiakkaitamme säilyttämään kiinteistöjen ja materiaalien arvon sekä säästämään ympäristöä. Teemme tämän tarjoamalla vastuullisia ja kestäviä palveluratkaisuja, jotka helpottavat asiakkaidemme arkea. L&T toimii Suomessa ja Ruotsissa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2020 oli 752 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää 8 100 henkilöä. Lue lisää: www.lt.fi

Kuvat: LogXellence ja Meeri Utti

LogXellence Oy ja Collico Oy yhteistyöhön

Elintarviketuottajat, kaupat, ravintolat ja kuluttajat ansaitsevat parempaa logistiikkapalvelua. Kasvuyritykset LogXellence ja Collico ovat sopineet strategisesta yhteistyöstä, joka mahdollistaa entistä laadukkaammat ja kattavammat palvelut. Samalla Collico Oy:n...

#elintarvikehygienia #energiatehokkuus #yhteistyö #ympäristövastuullisuus