LogXellence Oy ja Collico Oy yhteistyöhön

16.08.2021

Elintarviketuottajat, kaupat, ravintolat ja kuluttajat ansaitsevat parempaa logistiikkapalvelua. Kasvuyritykset LogXellence ja Collico ovat sopineet strategisesta yhteistyöstä, joka mahdollistaa entistä laadukkaammat ja kattavammat palvelut. Samalla Collico Oy:n pääomistajat tulevat myös LogXellence Oy:n omistajiksi.

LogXellence Oy, Tukkuheino Oy ja Suka Oy, ovat 4.8.2021 sopineet järjestelyistä, joilla edellä mainitut tahot tulevat LogXellence Oy:n osakkaiksi. Samassa yhteydessä on sovittu rahoituksesta, jolla varmistetaan yhtiön toiminnan jatkuvuus ja kehittäminen pitkällä tähtäimellä. Lisäksi LogXellence Oy:n ja Collicon välillä on solmittu aiesopimus, joka tähtää pitkäjänteiseen strategiseen kumppanuuteen.  

Osana edellä mainittuja järjestelyjä on Keravan logistiikkakeskuksen omistajana, Logicor Oy:n kanssa tehty monivuotinen vuokrasopimus.

LogXellence Oy:

  • LogXellence Oy on vuonna 2019 perustettu elintarvikelogistiikkaan ja varastointi– sekä monipuolisiin lisäarvopalveluihinerikoistunut logistiikkapalveluyhtiö. Yhtiö käynnisti toiminnot Keravalla, Tuko Logisticsin entisissä toimitiloissa helmikuun alussa 2020. Yhtiö onensimmäisen toimintavuotensa aikana investoinut uuteen, Efima Oy:n toimittamaan Dynamics D/365 ERP-järjestelmään, osittain automatisoituun rataan, kuljettimiin ja kylmätekniikkaan elintarvikekeräilyä varten. Yhtiö omistaa myös tiloissa olevan Cimcorp Oy:n toteuttaman3D Shuttle keräilyautomaatin.
  • Yhtiö työllistää keskimäärin noin 50 henkilöä ja sen liikevaihto vuonna 2020 oli n. 2,5 miljoonaa euroa. Tämän vuoden liikevaihdon odotetaan päätyvän noin 4,5 miljoonaan euroon.  

Collico Oy:

  • Collico Oy on vuonna 2019 perustettu logistiikkapalveluyhtiö, joka keskittyy tuottamaan logistiikkapalveluja erityisesti kotimaisille ja kansainvälisille elintarvikkeiden verkkokauppaa harjoittaville yrityksille. Yhtiö tarjoaa lisäksi elintarvikkeiden varastointipalveluita sekä kokonaisvaltaisen palvelukokonaisuuden alkoholijuomien valmistajille ja maahantuojille, sisältäen kotimaan ja kansainväliset  rahtipalvelut, verovapaan varaston ja jakelupalvelut. Palvelut kattavat asiakkaiden tarpeet varastoinnista, keräilystä, kuljetuksista ja jakelusta alkaen monipuolisiin lisäarvopalveluihin.
  • Yhtiö toimii myös osana kansainvälistä SkyNet Worldwide Express pikajakeluverkostoa, joka mahdollistaa express- ja pakettitoimitukset koko maailmaan
  • Yhtiöllä on toimitilat Vantaan Juurakkotiellä ja se työllistää keskimäärin n. 75 henkilöä. Yhtiön liikevaihto vuonna 2020 oli n. 3,5 miljoonaa euroa. Tämän vuoden liikevaihdon odotetaan päätyvän noin 7,5 miljoonaan euroon. Collicon pääomistajia ovat Tukkuheino Oy ja Suka Oy.

Yhtiöiden tarjonta täydentää erinomaisesti toisiaan ja mahdollistaa nykyisille sekä uusille asiakkaille entistä monipuolisemmat logistiikkapalvelut sekä laajemmat kokonaisratkaisut Keravalla ja Vantaan Juurakkotiellä. Yhteistyöllä luodaan uusi vahva kotimainen vaihtoehto elintarvikesektorille parantamaan asiakkaiden kilpailukykyä ja laatua.

Lisätietoja antavat

Jari Rinnekoski, CEO                                     

LogXellence Oy                                          

+358 40 057 3711                                       

jari.rinnekoski@logxellence.fi                               

Peter Klenberg, CEO

Collico Oy

+358 40 517 2009

peter.klenberg@collico.fi

LogXellencen brändiuudistus

LogXellencen brändiuudistus

Markkinointi­­mysteerinä tunnettuuden kasvattaminen logistiikkatoimialalla Paperipino Fletcherin pöydällä tärisi holtittomasti. Mistä on kyse? Maanjäristyksestä? Rottajengin vallankaappauksesta? Ehei. Paperipinon alle oli hautautunut puhelin, joka oli äänettömällä....