LogXellencelle toiminnanohjausjärjestelmä Efimalta

Efima Oy ja LogXellence Oy ovat sopineet yhteistyöstä, joka käsittää Microsoft Dynamics 365 -ratkaisun yrityksen toiminnanohjaukseen. Toimituksen ydin on varastonohjausjärjestelmä (WMS). Edistyksellinen kokonaisratkaisu hyödyntää tekoälyä ja tukee elintarvikelogistiikassa ja 3PL:ssä (3rd party logistics) tarvittavaa saumatonta ja nykyaikaista ohjausta.

Elintarvike-alan logistiikka on murroksessa monien megatrendien ristivedossa. Ruoan verkkokauppa, muuttuvat kulutustottumukset, tavaravirtojen pirstaloituminen, pien- ja lähituottajien määrän kasvu sekä toimitusvälien tiheneminen vaativat entistä tehokkaampia ja joustavampia ratkaisuja elintarvikealan logistiikassa.

– Toimitusketjujen toimivuuden ja varmuuden merkitys on näkynyt selkeästi tilanteessa, johon koronavirus on meidät globaalisti ajanut. Sujuvasti toimivat ja luotettavat datavirrat ovat toimivan logistiikan perusta. Efima vakuutti meidät logistiikkaosaamisellaan, ja uskomme kokonaisratkaisun perustana olevan Microsoft Dynamics 365:n olevan alusta, joka tarjoaa valmiin tuen myös moniin tulevaisuuden tarpeisiimme, sanoo Logxellencen toimitusjohtaja Jari Rinnekoski.

Logistiikkaympäristön tärkeimmät tavoitteet ovat tehokas läpäisy, hävikin minimointi ja jäljitettävyys. Optimointia on toki tehty aina, mutta perinteiset ratkaisut ovat olleet varsin raskaita käyttää ja vaikeita muuttaa, eivätkä siten taivu nykypäivän jatkuvasti muuttuvaan varastonhallintaan. Microsoft D365 -ratkaisuun liitettävät ja Azuren pilvipalvelussa toimivat lisäarvosovellukset ovat kevyitä päivittää ja hyödyntävät analytiikkaa, ohjelmistorobotiikkaa ja tekoälyä ketterään optimointiin. Efiman toteuttamat Azure-pohjaiset integraatiopalvelut ovat osa kokonaisratkaisua.

Efiman Business Director Kai Lyytinen iloitsee uudesta kasvuhakuisesta ja markkinaa muuttavasta asiakkaasta.

– Moderni toiminnanohjaus rakentuu digisydämen ympärille. Sitä tukevat ketterästi käyttöönotettavat lisäarvosovellukset. Integraatioiden ja datavirtojen huolellinen toteutus ja ylläpito on olennaista, jotta logistiikan ohjauksessa päästään asiakkaamme vaatimalle tasolle, Lyytinen toteaa.

LogXellence on uusi elintarvikealan logistiikkapalveluyritys, joka toimii Tuko Logisticsin entisissä tiloissa Keravalla. Se tarjoaa moderneja ratkaisuja elintarviketeollisuuden, päivittäistavarakaupan, Food Service -toimijoiden sekä lähituottajien logistiikkahaasteisiin ja -tarpeisiin.