LogXellence vastaa kysyntään ja asiakkaiden tarpeisiin – Uusi mittava elintarvikekeskus Keravalle

LogXellencelta uusi mittava elintarvikekeskus Keravalle

Tuore vuokrasopimus Logicorin kanssa tuo LogXellencen käyttöön 68 000 m²:n logistiikkakeskuksen Keravalla.

Kuluvan vuoden aikana Tukon entisiin tiloihin kehittyy moderni ja valtakunnallisesti merkittävä elintarvikelogistiikkahubi, joka tuo ratkaisut elintarviketeollisuuden, päivittäistavarakaupan, Food Service -toimijoiden sekä lähituottajien logistiikkahaasteisiin ja -tarpeisiin. Monipuoliset tilat luovat mahdollisuuksia myös elintarviketutkimukseen ja -kehitykseen erikoistuneille yrityksille.

Elintarvikelogistiikka-ala on murroksessa: ruoan verkkokauppa, muuttuvat kulutustottumukset, tavaravirtojen pirstaloituminen, pien- ja lähituottajien määrän kasvu sekä toimitusvälien tiheneminen vaativat entistä tehokkaampia ja joustavampia ratkaisuja elintarvikealan logistiikassa.

– Olen tavannut laajasti elintarviketeollisuuden sekä kaupan toimijoita ja perehtynyt aktiivisesti toimialan tilanteeseen sekä logistiikkapalvelutarjontaan. Alalla on selkeästi tarvetta uusille ja laadukkaille palveluratkaisuille. Tähän kysyntään LogXellence tulee vastaamaan ja tavoitteemme on nousta merkittäväksi toimijaksi elintarvikelogistiikassa, toteaa LogXellence Oy:n toimitusjohtaja Jari Rinnekoski.

Tavoitteisiin edetään ripein askelin. Syksyllä 2019 osakkaaksi liittyi Juha Viskari, joka on tehnyt pitkän uran suurten kotimaisten vähittäis- ja tukkukauppojen johtotehtävissä. Tuomo Rannilan johtama SaVe Logistiikka Oy liittyi LogXellence Oy:n osakkaaksi joulukuussa 2019 tehdyllä osakekaupalla. Tammikuussa 2020 LogXellence allekirjoitti vuokrasopimuksen Logicorin kanssa Keravalla sijaitsevasta logistiikkakiinteistöstä ja osti kiinteistössä olevaa toimintoja tukevaa laitekantaa.

– Rakennamme uutta, modernia ja valtakunnallisesti merkittävää palveluyritystä palvelemaan elintarviketeollisuuden ja kaupan logistisia tarpeita. Keravan Tervahaudankadulla olevat tilat luovat erinomaiset puitteet tähän tarkoitukseen. Tilat ovat suurelta osin lämpösäädeltyjä, sekä muunneltavissa erilaisiin asiakastarpeisiin ja -vaatimuksiin. Voimme tarjota palveluja myös tutkimukselle ja kehitykselle mahdollistaen uuden ruokaan ja ruoan kulutukseen liittyvän innovaatiokeskuksen syntymisen Keravalle.

Tiloista löytyvä varastoautomaatiojärjestelmä ja kevään aikana rakennettava automaattisen lajittelun mahdollistava lajittelu- / rullarata ohjausjärjestelmineen takaavat tehokkaan ja laadukkaan palvelun.

Pitkän urani aikana olen saanut olla mukana rakentamassa useita upeita uusia logistiikkaratkaisuja. Tämä on kuitenkin todella ainutlaatuinen tilaisuus ja mahdollisuus, johon ei kerta kaikkiaan voinut olla tarttumatta, Rinnekoski sanoo.

LogXellence Oy on ihmisvetoinen logistiikan ja liiketoimintaprosessien asiantuntijayritys, joka tarjoaa tuoreen näkökulman tieto- ja tavaravirtojen hallintaan. Tuotamme asiakkaillemme monipuolisia palveluja, joilla luodaan tehokkaampia prosesseja, lisäarvoa ja luotettavuutta. Erityisosaamisalueemme on elintarvikelogistiikka.

Lisätietoja:

Jari Rinnekoski
CEO, LogXellence Oy
Puh. 040 057 3711

Avainsanat: #elintarvikelogistiikka #Food Service #Kerava #Logicor